четвртак, 3. август 2017.

INTERVJU: Milo Lompar - Vučić će pasti sa vlasti kada srpski narod konač...



Објављено је 04.02.2017.
Gost emisije "Intervju" bio je gospodin Milo Lompar, profesor na Filološkom fakultetu. Na Filološkom fakultetu u Beogradu Milo Lompar drži predmete “Srpska književnost XVIII i XIX veka” i “Kulturna istorija Srba”. Pored toga, nalazi se na čelu Zadužbine Miloša Crnjanskog, a kao član žirija do sada je odlučivao o sledećim književnim nagradama: “Rastko Petrović”, “Miloš Crnjanski”, “Đorđe Jovanović”, “Dragiša Kašiković”, nagradi Drugog programa Radio Beograda “Nikola Milošević” i NIN-ovoj nagradi za roman godine. Bio je dve godine direktor “Politike”. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o tome šta Milo Lompar misli o politici Aleksandra Vučića i naprednjačke vlasti, kako Vučić balansira popravljanjem odnosa sa Rusijom i stvaranjem pozicije neutralnosti, da li je Vučićev režim gori u odnosu na Tadićev režim po pitanju Kosova i Metohije i po pitanju prava srpskog naroda u Crnoj Gori, zašto treba sumnjati u rusofilstvo Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, da li je politika Srpske napredne stranke odraz volje srpskog naroda, zašto SNS očekuju žestoka cepanja nakon pada sa vlasti, kako je SNS uklonio ozbiljne diskusije sa političke scene, koliko su ugrožena srpskog naroda u Crnoj Gori, kako se sistematski uništava kultura u Srbiji, ko želi da srpsku kulturu preradi u samo srbijansku kulturu, kako je srpska inteligencija postala nespremna da se žrtvuje za ideje, kako je "Jugoslovenstvo" i "Titoizam" uticali na uništenje srpske nacionalne svesti, ali i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Intervju je snimljen 25.01.2017. godine u našim prostorijama, u Beogradu.

Нема коментара:

Постави коментар

ПОТИСНУТА КРТИТИЧКА РЕЧ

- Свако интелектуално друштво у коме нема расправе, разговора међу људима, у коме нема размене мишљења, у коме је мишљење сведено на притисак миша и које вам онда неко сервира преко интернета, нема доброг закључка - рекла је Вида Огњеновић.

Овим је, по њеним речима, жестоко угрожено и јавно мњење, које је разбуцано и корумпирано тиме што је политика узела све у своје руке, почевши од запошљавања до награђивања.

ичко јавно мњење, јер њему није дозвољено да постоји. У ствари је, на известан начин, ућуткано већ неко време. Мислим да је тренутно у највећој кризи наша друштвена свест. Данас можете свакога напасти - и појединца и групу на друштвеним мрежама, које су апсолутно новине без уредника и без икакве контроле, од њега направити најгору и најнеморалнију особу, а да зато никоме не одговарате и да вас нико не узме у заштиту - оценила је Огњеновићева. - Наше друштво је доживело да је интелектуалац исмејан, потиснут, потлачен. Не да више нема главну реч у јавном мњењу и друштвеној свести, нити је више њен креатор, него је нема ни у својој професији. У таквом друштву, и у таквом друштвеном окружењу "Максимум" нема никакве шансе.

= извор "Вечерње новости" >Потиснута критичка реч

Прочитајте још - Вида Огњеновић: Свет ће постати глобални "Мекдоналдс"

- Немамо више крит