уторак, 23. мај 2017.

Albanke srpske snahe vraćaju život selima - Trag RTS - Албанке


Отпремљено је 15.02.2011.
Ако тражите девојку за женидбу, погледајте у дну овог текста!

Српско село Црчево, прикљештено обронцима Голије и Пештера, за десет година, прошло је пут од места које је требало да буде избрисано са географске карте, до села пуног живота, као по старој која каже да "живот и вода увек нађу пут".

Као што су, као божјом руком вођене, у последњој деценији, у цео гранични обод опустелих српских села ка Космету, (на подкопаоничке падине и пештерске крајеве пуне нежења), почеле да пристижу најпре стидљиво - по која, а потом у великом броју и овде су стигле девојке из Албаније - и донеле живот.

"Божији прст" се овде, можда, огледа у томе што су младожењама Ђоковићима у Црчево све снаје из Албаније дошле са презименом Ђокај (уобичајено презиме за покатоличене Србе Ђоковиће из скадарског региона).

Да није камере Јавног сервиса, животна прича дојучерашњих нежења и сељана Црчева остала би у сенци слике опште пропасти српског села.

Ни Црчево још није спашено.

На први поглед идилична зимска слика из беспутног дела Голије младеначког "белог веша" и дечије одеће, разапетих за сушење између кошара, покривених сламом, само је, реално гледано, последње упозорење држави.

Аутор - Миле Јаснић

Уредник - Љубисав Алексић

Emisija Trag RTS 09.02.2011. - Црчево

Ako imate momka za ženidbu, možda vam provodadžija može biti udruženje Stara Raška iz Beograda. Pomogli su mnogima da se upoznaju, pomoći će svakom dobrom i čestitom domaćinu kome se dosad nije posrećilo da nađe sebi drugaricu i domaćicu domu svome.

Нема коментара:

Постави коментар

ПОТИСНУТА КРТИТИЧКА РЕЧ

- Свако интелектуално друштво у коме нема расправе, разговора међу људима, у коме нема размене мишљења, у коме је мишљење сведено на притисак миша и које вам онда неко сервира преко интернета, нема доброг закључка - рекла је Вида Огњеновић.

Овим је, по њеним речима, жестоко угрожено и јавно мњење, које је разбуцано и корумпирано тиме што је политика узела све у своје руке, почевши од запошљавања до награђивања.

ичко јавно мњење, јер њему није дозвољено да постоји. У ствари је, на известан начин, ућуткано већ неко време. Мислим да је тренутно у највећој кризи наша друштвена свест. Данас можете свакога напасти - и појединца и групу на друштвеним мрежама, које су апсолутно новине без уредника и без икакве контроле, од њега направити најгору и најнеморалнију особу, а да зато никоме не одговарате и да вас нико не узме у заштиту - оценила је Огњеновићева. - Наше друштво је доживело да је интелектуалац исмејан, потиснут, потлачен. Не да више нема главну реч у јавном мњењу и друштвеној свести, нити је више њен креатор, него је нема ни у својој професији. У таквом друштву, и у таквом друштвеном окружењу "Максимум" нема никакве шансе.

= извор "Вечерње новости" >Потиснута критичка реч

Прочитајте још - Вида Огњеновић: Свет ће постати глобални "Мекдоналдс"

- Немамо више крит