Translate

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА

ПРЕТПЛАТА НА ЧЕТИРИ ЕЛЕКТРОНСКА ИЗДАЊА
СПЕКТАР * ТАЈНОВОДСТВО * УЖАС * ВЕЧИТИ ЧУДЕСНИ КОРЕНОВИ >> на четири године >> веома повољно

уторак, 23. мај 2017.

Albanke srpske snahe vraćaju život selima - Trag RTS - Албанке


Отпремљено је 15.02.2011.
Ако тражите девојку за женидбу, погледајте у дну овог текста!

Српско село Црчево, прикљештено обронцима Голије и Пештера, за десет година, прошло је пут од места које је требало да буде избрисано са географске карте, до села пуног живота, као по старој која каже да "живот и вода увек нађу пут".

Као што су, као божјом руком вођене, у последњој деценији, у цео гранични обод опустелих српских села ка Космету, (на подкопаоничке падине и пештерске крајеве пуне нежења), почеле да пристижу најпре стидљиво - по која, а потом у великом броју и овде су стигле девојке из Албаније - и донеле живот.

"Божији прст" се овде, можда, огледа у томе што су младожењама Ђоковићима у Црчево све снаје из Албаније дошле са презименом Ђокај (уобичајено презиме за покатоличене Србе Ђоковиће из скадарског региона).

Да није камере Јавног сервиса, животна прича дојучерашњих нежења и сељана Црчева остала би у сенци слике опште пропасти српског села.

Ни Црчево још није спашено.

На први поглед идилична зимска слика из беспутног дела Голије младеначког "белог веша" и дечије одеће, разапетих за сушење између кошара, покривених сламом, само је, реално гледано, последње упозорење држави.

Аутор - Миле Јаснић

Уредник - Љубисав Алексић

Emisija Trag RTS 09.02.2011. - Црчево

Ako imate momka za ženidbu, možda vam provodadžija može biti udruženje Stara Raška iz Beograda. Pomogli su mnogima da se upoznaju, pomoći će svakom dobrom i čestitom domaćinu kome se dosad nije posrećilo da nađe sebi drugaricu i domaćicu domu svome.

Нема коментара:

Постави коментар

Из Бележнице (Бела Тукадруз)

Данас сам обишао један део Пека, који је заборављен; и где годишње не сврати ни десетак лица; можда неки риболова?Или ду...

Posted by ЗАВЕТИНЕPress on петак 28. јун 2013.

Follow by Email